Langit Biru

Semua orang sudah tahu

8TV siarkan drama bersiri popular Boys Over Flower dari Korea

with 29 comments

24 Disember 2009

SIRI televisyen dari Korea yang diadaptasi daripada komik Manga Jepun iaitu Hana yori Dango atau Boys Over Flower yang popular kini disiarkan di 8TV sejak 16 Disember lalu.

Drama ini mendapat sambutan hangat selepas ia disiarkan di Korea pada awal tahun ini. Peminat drama Korea berunsur romantik yang dialih bahasa ke Mandarin ini dapat menonton drama bersiri ini setiap Isnin hingga Jumaat jam 8.30 malam. Drama bersiri 34 episod ini membariskan pelakon muda yang cukup popular antaranya Koo Hye Sun, Lee Min Ho, Kim Hyun Joong, Kim Joon dan Lee Shi Yeong.

Boys Over Flowers berkisarkan kehidupan pelajar di sebuah kolej. Koo Hye Sun yang melakonkan watak Jan Di, seorang gadis biasa yang datang dari keluarga sederhana mengendalikan sebuah kedai dobi berdekatan dengan kolej terkenal Shin Hwa yang majoritinya adalah pelajar kaya.

Jan Di diterima masuk ke kolej tersebut selepas dia menyelamatkan seorang pelajar yang yang hampir melompat dari bumbung kolej akibat dibuli dan seterusnya dia ditawarkan biasiswa untuk belajar di kolej tersebut.

Jan Di menerima tawaran tersebut dengan hati yang berat dan kemudiannya mengetahui bahawa ada sekumpulan pelajar lelaki yang menggelarkan diri mereka F4 cukup digeruni kerana tabiat mereka yang suka membuli pelajar lain. Jan Di sedaya upaya cuba mengelakkan diri dengan kumpulan ini kerana tidak mahu menimbulkan masalah.

Namun, apabila rakan Jan Di dengan tidak sengaja menjatuhkan ais krim ke atas kasut Goo Joon Pyo (Lee Min Ho) yang bertindak sebagai ketua kumpulan F4, Jan Di tanpa berfikir panjang terus mempertahankan rakannya itu sebelum dia menjadi mangsa.

Walaupun menerima pelbagai ugutan Jan Di tetap dengan pendiriannya yang tegas tidak mahu mengalah dengan kumpulan itu. Jan Di sering membangkitkan kemarahannya, Joon Pyo dalam diam sudah jatuh hati kepada Jan Di.

“Penonton Malaysia tentu akan menyukai drama bersiri ‘Boys Over Flowers’ ini dan pastinya akan menjadi hit di Malaysia sepertimana di Korea. Jalan cerita yang menarik dengan barisan pelakon-pelakon muda Korea yang semakin popular ini pastinya membuat anda semua melekat di kaca tv masing-masing,” kata Pengurus Besar 8TV, Lam Swee Kim.

Sumber: Berita Harian Online

Poster takde kat versi online. Saya cari sendiri. Taknak tengok sebab dalam bahasa Mandarin. Tak tak tengok pun versi ni sebab saya suka lagi drama versi Jepun.

Written by Langit Biru

Disember 24, 2009 pada 4:55 pm

Dikirim dalam Berita, Drama

Tagged with

29 Respons

Subscribe to comments with RSS.

  1. best tau sayer tgok citer ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!rasenyer kan…nk mintak tndetgn pelakon citer ni la………………

    arina syaza

    Disember 25, 2009 at 11:27 pm

  2. best gler……….

    ecah

    Januari 1, 2010 at 10:26 pm

  3. comelnya lee min ho ….

    nora love lee min ho

    Januari 8, 2010 at 12:06 am

  4. best gila cite ni aku tengah tengok cite ni la

    mimi

    Januari 11, 2010 at 8:43 pm

  5. encem giller budak2 f4 tu.

    april96

    Januari 11, 2010 at 10:16 pm

  6. best siot citer ni….yang aku tak tahan sangat tengok gu jun pyo ngan gu jan din tuh..pandai jual mahal tul..padahal dah suka sama suka..aku dulu tengok versi korea punyer tapi sekarang versi taiwan lak

    LONELY ARIES

    Januari 12, 2010 at 6:08 pm

  7. bez giler citer nii
    walaupun tiru cerita lain…tgk byk kali pun x bsn.citer nii kelakar,romantik,sedih,gembira membuatkan kita x kering gusi dan geram bila tgk.blh gak pas tension

    Qilla_Syisyi

    Januari 17, 2010 at 2:56 pm

  8. bestlah cite ni sampaikan saya sambung tengok kat internet.anak2 yang masih sekolah rendah pun juga minat tengok cite ni..rugilah tak tengok dari awal lagi.

    syafia75

    Januari 21, 2010 at 11:19 pm

  9. xtau nak ckp betapa bestnye cite ni…smpai xleh nk stady tau…hantu sgguh cite ni…tapi tgk2 gak, tggjwb yg lain byk lg ni!!!

    etahz

    Januari 22, 2010 at 9:18 pm

  10. dari cite nie bestnye dari sdt ” ego “, baik dr hero n heroinnya, ditambah pula ada cabarannya dr “parasit” yg coba halang cinta mereka termasuk “nenek kebayan”, pelakonnya yg cantik dan hensem x jemu nnton……..

    Leogirl

    Januari 23, 2010 at 10:57 pm

  11. comenyerrrr…..i mnat sgt kt diorg ni especialy ji ho yg cool tu

    hanim

    Januari 30, 2010 at 6:51 pm

  12. cutenyrrr……f4……smua nmpk smart…………cuteeeeeeeeeeeee……………..

    eka

    Februari 1, 2010 at 5:25 pm

  13. the stORy iS a bESt koREAn Drama. WhEn I WATching it i feel I in FaLLen iN love. I wanna The drAMA Is repeat aGains. i veryyyyyyyyyyyyyyy likeeeeeeeeeee KIM HYUN JOONG(JI HO) ………………………….

    nur najihah

    Februari 1, 2010 at 11:08 pm

  14. @sme org: actually Hyunjoong acted as JIHOO (JIHU), not Jiho. 8TV screwed it up. duh.

    aini

    Februari 6, 2010 at 5:02 pm

  15. Em,btl 2,ser0n0k lah tng0k ceta b.0.f ny..xkelip mata taw..geram tng0k wajah tampan w00 bin(kim jun)i ska dye pnya watak,gangster katakan..i pn ska kim bum gk..mka dya 2 hns0me sgt la,,,,,,k0 hye sun ciut…

    CtwaLi

    Februari 12, 2010 at 7:13 am

  16. haha. citer terbaik pernah saya tgk. sumpah best giler bangang. rugilah sape ter lepas satu episod pun. haha, saya ada dvd bof tau. haha suka sgt lee min hoo

    nyra

    Februari 26, 2010 at 7:31 pm

  17. bestnyer citer mereka rasa macam nak jumpa pulak kalau la jan di jadi kakak saya dah lama saya menjerit.

    nana

    Februari 26, 2010 at 7:33 pm

  18. best giler………..cite nie…….saya harap cerita nie akan ada ulangannya………..

    nadia

    Mac 11, 2010 at 12:23 pm

  19. BEST CITER NIE..TAPI NAPE DVD DY SAMPAI 25 EPISOD JER..????

    EIRA

    April 17, 2010 at 4:49 pm

  20. best gile2….hope akn di tayangkn smule…

    ate

    Mei 17, 2010 at 11:41 am

  21. i like this..this is very good story for me… romanik,,nakal2,n lucu….F4 {FRIENDS 4EVER AND LOVE} 2 YANG ADA DLM DRAMA NI,,,KAN6

    dora

    Mei 18, 2010 at 6:34 pm

  22. seronok la cite ni…….

    amirul

    Jun 9, 2010 at 10:46 am

  23. citer nie best…sume comel2…

    mina

    Julai 10, 2010 at 1:05 pm

  24. i like this foto

    marmil

    Ogos 5, 2010 at 12:41 pm

  25. sy pling mnat ji hoo tau….
    hngga membe2 sy pnggl sy marr ji hoo

    marmil

    Ogos 5, 2010 at 12:46 pm

  26. best giler citer ni.dah baper kali dah tengok citer ni

    azzira azlin

    Ogos 6, 2010 at 1:56 pm

  27. memang best
    :)

    nur azzira azlin binti ahmad

    Ogos 16, 2010 at 9:18 pm

  28. CtE Ni MmG GEMPAK!!!

    eika

    Ogos 26, 2010 at 2:48 pm

  29. best cangt ctew nie

    wany

    Oktober 25, 2010 at 10:48 am


Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: