Langit Biru

Semua orang sudah tahu

[MV] V.E feat Quadrose – Kerana Cintamu

with one comment

Semalam sedang menonton ‘Muzik Aktif’, tiba-tiba terdengar melodi yang macam biasa didengar tapi lagu tu dalam bahasa Melayu. Eh, lepas tu nampak V.E dan satu kumpulan wanita menyanyikan lagu itu. Mula-mula ingatkan lagu Mariah Carey tapi macam bukan. Apa lagi semangat lah menggunakan Google dan terjumpa-lah info yang diinginkan.

l_b173f40e4bdb495da50f8eeb1d8b5daa

Inilah dia Quadrose. Lebih info di Myspace. Sedapnya suara mereka ni. Lagu yang mereka nyanyikan tu asalnya dipopularkan oleh Allure feat 112 bertajuk ‘All Cried Out’. Kenapa-lah tak popular di radio atau terdengar berita di mana-mana. Sayang Malaysia tiada kumpulan vokal wanita yang berbakat.

Bila melihat gambar dan mendengar vokal, mengingatkan saya kepada kumpulan vokal wanita dari Korea Selatan yang juga mempunyai genre muzik yang serupa iaitu Big Mama dan Bubble Sisters. Mempunyai vokal yang bagus tetapi tiada pakej yang lengkap yang diingini oleh industri.

Mari kita saksikan muzik video mereka.

Di Myspace mereka juga, ada lagu ‘If Ain’t Got You‘ yang dinyanyikan oleh mereka. Wah, memang sedap lah suara. Harap mereka akan lebih dikenali ramai pada masa akan datang.

Written by Langit Biru

Mac 30, 2009 pada 6:04 pm

Satu Respons

Subscribe to comments with RSS.

  1. sedap giler ar lagu ni.. banyak kali aku dgr… memang jiwang ar

    ba'iah

    Mei 13, 2010 at 7:44 pm


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: