Langit Biru

Semua orang sudah tahu

06.05.09 Aril AF7 ‘dilamar’ KRU?

leave a comment »

Rabu Mei 6, 2009
Oleh SITI AZIRA ABD. AZIZ (mStar Online)

PROGRAM realiti Akademi Fantasia (AF) musim ketujuh belum pun melabuhkan tirainya, salah seorang pelajar yang tersingkir pada minggu ketujuh lalu, Aril dikhabarkan akan ‘dilamar’ menyertai KRU Studios.

Image Hosted by ImageShack.us

Aril ketika diumumkan tersingkir dari AF pada minggu ketujuh lalu.

Malah, Aril tidak perlu tunggu AF Masuk untuk meneruskan bakat besarnya. Dia sudahpun mendapat perhatian syarikat rakaman yang berminat untuk menyediakan ‘platform’ untuknya mengasah bakatnya.

Berita ini turut disahkan oleh Ketua Kumpulan KRU Studios, Norman Abdul Halim ketika majlis pengumuman kerjasama antara KRU Studios dan Telekom Malaysia Berhad bagi filem ‘Jin Notti’, semalam.

Sambil tersenyum Norman berkata ‘dalam perancangan’ dan enggan mengulas lanjut tentang Aril.

Dia berkata KRU akan membuat satu pengumuman mengenai hal itu apabila tiba masanya nanti.

“Kami hanya mengikut putaran masa dengan bakat yang ada. Kami sudah ada kerjasama dengan artis lain seperti mengambil Adam dan Dafi sebagai artis rakaman, menggubah lagu Demam untuk Candy, dan Mawi (lagu Sujud).

“Dalam industri ini, kita perlu bekerjasama dengan banyak pihak dan saling percaya antara satu sama lain bagaikan satu ikatan,” kata Norman.

Tambahnya, KRU Studios bukan sahaja bekerjasama dengan pihak Astro malah pernah bekerja dengan Media Prima Berhad untuk program Gangstarz dan TM.

“Saya lihat KRU mempunyai keserasian dengan Astro seperti menerusi program AF. Tetapi semuanya bergantung kepada mereka.

“Namun begitu, kami kurang berminat dalam bidang pengurusan artis tetapi lebih kepada bidang rakaman dan persembahan,” ujarnya.

Ditanya tidakkah KRU berminat untuk mengambil peserta wanita AF bernaung di bawah syarikatnya, Norman berkata, “Insya-Allah..kami berharap untuk mengambil artis wanita tetapi terpulanglah.”

Penyanyi Anita Sarawak merupakan satu-satunya penyanyi wanita yang bernaung di bawah label KRU sehingga sekarang dan kali terakhir penyanyi wanita berkhidmat dengan KRU adalah Ezlynn.

Advertisements

Written by Langit Biru

Mei 6, 2009 pada 12:00 pm

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: