Langit Biru

Semua orang sudah tahu

Kedudukan Faizal Tahir di carta minggu keempat Julai 2009

leave a comment »

Memang saje lambat nak kemaskini untuk minggu ini. Tunggu dan lihat je. Minggu lepas memang saya tak mendengar radio atau menonton Muzik Muzik untuk mengetahui kedudukan carta.

Macam mana nak cakap ye. Kenapa kita kurang rancangan muzik secara mingguan di mana para penyanyi membuat persembahan setiap minggu. Saya membandingkan antara rancangan muzik di Korea dan Jepun kerana saya mengikuti  perkembangan mereka.

Senang cerita macam ni lah, cuba tengok carta di bawah. Siapakah artis berikut yang telah mempunyai video muzik untuk lagu yang berada di dalam carta?

* Carta Suria 30 – 18 Julai 2009
Sememangnya saya tidak mendengar radio ini dan hanya mengikuti perkembangan di laman web tetapi untuk minggu ini tiada sebarang kemaskini untuk carta ini. Samaada kedudukan untuk semua lagu kekal atau pun memang tidak dikemaskini. Kesimpulannya saya tak tahu Bencinta di kedudukan berapa. Boleh terus mengundi kalau pasti lagu ini masih di kekal.
Untuk mengundi SMS: Taip SURIA S30 8 hantar 33511

* Muzik Muzik – 25 Julai 2009
Lagu Bencinta jatuh ke tangga ke lapan. Punyalah sedih sampaikan saya taknak buat ‘capture‘ dari laman web TV3.
Untuk mengundi SMS: MM B413 hantar ke 33399

* Carta Hot FM 30 – 26 Julai 2009
Minggu ketujuh menjadi juara. Sekian, terima kasih.

Untuk mengundi: KLIK SINI

* Carta KL FM – 26 Julai 2009
Juara untuk kali kelima. Masih tidak suka dengan warna carta. Setiap minggu berubah dan sungguh nampak tidak profesional. Saya tak pasti jika nombor kod untuk mengundi masih kekal sama.

Cara untuk mengundi melalui SMS:
KLFM<jarak>HITS<KOD LAGU>hantar ke 32728
Untuk Bencinta: KLFM HITS M04 hantar ke 32728

Semua undian SMS bernilai RM0.50.

Written by Langit Biru

Julai 31, 2009 pada 9:02 am

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: