Langit Biru

Semua orang sudah tahu

Tuduhan terhadap Shin Hyun Joon digugurkan

leave a comment »

Setelah terdapat laporan yang pengurus Shin Hyun Joon (30) telah membuat laporan polis terhadap Shin Hyun Joon (41) mengenai tertuduh telah memukul dia dan mendengar Shin Hyun Joon telah meminta maaf di atas perbuatannya. Pengumuman telah dibuat beberapa minggu lepas iaitu tuduhan serangan terhadap Shin Hyun Joon telah digugurkan.

Berdasarkan undang-undang di Korea, Shin Hyun Joon tidak akan dikenakan tuduhan oleh polis memandangkan plaintiff telah memilih untuk tidak meneruskan kes ini.

Menurut pihak polis, Encik Jang iaitu pengurus Shin Hyun Joon telah membatalkan permohonan untuk membuat tuduhan setelah mendengar permohanan maff Shin Hyun Joon di sidang akhbar yang telah diadakan. Tambahan pula, polis menyatakan dari laporan perubatan di mana Encik Jang mendakwa yang dapat membuktikan Shin Hyun Joon telah memukul dia, yang mendatangkan kecederaan terhadap badannya, tidak terdapat kesan yang luar biasa, ini lagi akan menyebabkan kes menjadi tidak sah.

Dalam masa seminggu, tanpa mengetahui perkara sebenar yang berlaku, nama baik dan reputasi Shin Hyun Joon telah terjejas.

Advertisements

Written by Langit Biru

November 1, 2009 pada 9:05 am

Dikirim dalam Uncategorized

Tagged with

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: