Langit Biru

Semua orang sudah tahu

Kim Tae Woo menang di MAMA 09

leave a comment »

Pada 11 November 2009, stesen kabel M.net telah menganjurkan majlis anugerah 2009 M.net Asian Music Awards buat pertama kali. Majlis ini telah disiarkan secara langsung di beberapa negara Asia termasuk Malaysia melalui saluran Channel [v].

Kim Tae Woo telah dicalonkan dalam kategori R&B/Ballad Song untuk lagu Love Rain. Dia telah memenangi anugerah tersebut. Teruja betul rasanya. Dia ni tinggi orangnya, kesian dia kena membongkokkan badan untuk memberi ucapan.

Dalam ucapannya, dia berkata yang semasa dalam kumpulan god, dia telah memenangi banyak anugerah tetapi ini kali pertama dia mendapat anugerah sejak menjadi penyanyi solo.

Siaran langsung telah berlangsung selama empat jam dari pukul 7 malam waktu tempatan dan tiada sarikata. Walaupun nama anugerah ialah Asia tapi tiada wakil dari Malaysia. Setakat dari China dan Jepun sahaja. Sempena tahun baru, acara ini telah disiarkan semula dengan sarikata bahasa Melayu. Kelakar juga, tapi elok juga lah berbanding langsung sarikata dalam bahasa Melayu atau Inggeris.

Written by Langit Biru

Januari 9, 2010 pada 3:21 pm

Dikirim dalam Muzik

Tagged with

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: