Langit Biru

Semua orang sudah tahu

Archive for the ‘Album’ Category

[28.02.2010] Wonder Girls kekal unggul

leave a comment »

KUMPULAN remaja, Wonder Girls sedang menghirup populariti apabila diterima di kalangan warga Taiwan dan Hong Kong. Buktinya, apabila album Wonder Girls Special Edition mendapat sambutan yang memberangsangkan selepas diedarkan dua minggu.

Ia sekali gus mengalahkan album Super Junior, F.T Island dan BoA yang turut menjadi kegilaan sebelum ini.

Baca baki entri ini »

Advertisements

Written by Langit Biru

Februari 28, 2010 at 3:42 pm

Dikirim dalam Album, Berita, Muzik

Tagged with

Album digital Faizal Tahir – Adrenalin

with 8 comments

Ini ialah album terbaru dari Faizal Tahir dalam edisi digital di mana pendengar boleh membeli dan memuat turun dari laman web yang sah iaitu dari Digi Music dan Music Unlimited. Tapi saya bukan pengguna perkhidmatan tersebut.

Ini pula ialah kulit album tersebut nampak ringkas kan. Mesti baru letak di laman web ni sebab masa album ini baru di laman web tiada gambar kulit album.

Terdapat lima lagu baru dan satu dalam bentuk akustik. Tapi tak termasuk lagu ‘Bencinta’ dan ‘Selamat Malam’, mungkin lagu-lagu tersebut akan dimasukkan ke dalam album penuh kelak. Kalau macam tu ada lagi tiga lagu baru lah. Nak tambah lagu lagi takpe. Purata satu lagu lebih kurang 4 minit. Kalau 10 lagu dalam 40 minit. Tak sampai satu jam pun, kalau dengan terus lah.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Februari 25, 2010 at 3:09 pm

Dikirim dalam Album, Muzik

Tagged with

Carta K-Pop untuk minggu ketiga Disember 2009

leave a comment »

Hari ini cuti lagi dan Selamat Menyambut Hari Krismas kepada mereka yang meraikannya. Mulai minggu ini, saya akan buat carta seringkas yang mungkin.


Ini kumpulan U-Kiss. Meningkat popular sejak kemunculan album mini terbaru mereka.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Disember 25, 2009 at 9:55 am

Info untuk album baru Wheesung ‘Vocolate’

leave a comment »

Wheesung telah mengeluarkan album yang keenam berjudul ‘Vocolate’. Album ini yang dihasilkan sepenuhnya oleh Wheesung mempunyai pelbagai genre termasuk R&B, Hip Hop, Elektronik, balada dan rock.

Tajuk album ialah gabungan antara perkataan Vokal dan Chocolat. Tapi dia ni bukannya suka makanan manis.

Album ini telah boleh didapati semenjak 8 Oktober yang lalu, secara online dan album. Tapi kalau nak beli mp3 tu tidak didapati di Malaysia.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Disember 9, 2009 at 3:07 pm

Dikirim dalam Album, Muzik

Tagged with

Ji Sung berlakon dalam video muzik Wheesung

leave a comment »

Banyak berita dan perkembangan terkini Wheesung lambat saya ketahui tapi takpe lah saya akan cuba kemaskini dengan secepat yang mungkin.

Wheesung dikenali kerana mempunyai vokal yang bagus dan terkenal dengan jolokan gelaran “Vokalis Terbaik Korea”. Tapi ramai lagi penyanyi yang seperti dia. Ramai peminat juga tidak sabar untuk mengetahui tentang perkembangan dia di US kelak.

Image Hosted by ImageShack.us

Buat masa ini, dia telah mengeluarkan album terbaru dan pelakon terkenal Ji Sung ditawarkan untuk memegang watak utama dalam video muzik dia iaitu untuk video muzik “Jooreureuk (Trickling)”. Penggambaran telah dijalankan sekitar Boondang, Kyungkido.”

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Disember 5, 2009 at 9:04 pm

Dikirim dalam Album, Artikel, Muzik

Tagged with ,

Lirik lagu Love Rain oleh Kim Tae Woo

with one comment

Lagu ini ialah lagu kegemaran saya buat masa ini. Saya dah jumpa lirik yang telah diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris dan juga dalam romaji (kalau nak nyanyi pun senang juga). Lagu ini dicipta sepenuhnya oleh Kim Tae Woo bersama dengan Lee Hyun Seung.

Mereka mengambil masa lima bulan untuk menyiapkan lagu ini ataupun album mini Kim Tae Woo. Tapi hasilnya memang membanggakan.

Ini gambar kulit album tapi bukan saiz sebenar. Gambar ini juga yang saya gunakan untuk banner blog ini.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

November 27, 2009 at 3:01 pm

Dikirim dalam Album, Lirik, Muzik, Video, Video Muzik

Tagged with

YB ada album baru.

leave a comment »

YB atau pun Yoon Do Hyun band telah mengeluarkan album baru Coex’istence’ pada 30 Mac 2009. Ini ialah album kelapan mereka. Mereka antara salah satu kumpulan rock yang terkenal di Korea. Kalau nak dibandingkan di Malaysia, macam kumpulan Search lah. Tapi Search lagi lama. Yoon Do Hyun merupakan bekas pengacara untuk program ‘Yoon Do Hyun Love Letter’ di KBS2. Tapi rancangan tersebut dihentikan setelah lebih lima tahun bersiaran kerana dia ingin fokus untuk album ini.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

April 5, 2009 at 7:06 pm

Dikirim dalam Album, Muzik

Tagged with , ,