Langit Biru

Semua orang sudah tahu

Archive for the ‘Video’ Category

Carta K-Pop untuk Mac minggu keempat 2010

leave a comment »

Minggu ini mari kita lihat persembahan penyanyi. Setiap minggu mereka akan membuat persembahan secara langsung. Nyanyi pun LIVE walaupun ada yang lari atau semput sikit. Tak kurang juga dengan hiasan pentas yang menarik. Semua kos ditanggung oleh pihak syarikat dan bukannya stesen penyiaran.

Sebab itulah persembahan pada setiap minggu sentiasa dinantikan kerana hiasan pentas, pakaian yang akan menjadi perhatian penonton.

Inilah ialah Outsider, penyanyi rap hip hop terpantas sekali di Korea. Mungkin di dunia juga. Saya suka imej dia yang baru ini nampak lebih muda. Dah le comel, kelakar pula tu. Tapi dia penuh berwawasan. Lagu baru dia memang tidak menghampakan. Dari pemuzik underground, dia ke arus perdana dengan sokongan peminat.

Baca baki entri ini »

Advertisements

Written by Langit Biru

Mac 31, 2010 at 3:23 pm

Carta K-Pop untuk Mac minggu ketiga 2010

leave a comment »

Saya masih lagi teruja dengan konsert Super Junior yang lalu. Tapi takpe carta masih tetapi ada. Kalau ada video yang tidak boleh dilihat tu, sila tinggalkan komen yek.

Minggu ini kita akan melihat video klip pula. Nak dibandingkan dengan video klip artis Barat saya gemar lagi video klip artis Korea. Mungkin sebab jalan cerita atau konsep yang lagi mesra berbanding barat.

Ini ialah kumpulan vokal 4Men. Mereka merupakan generasi ketiga kumpulan ini. Tetapi jelas kemampuan vokal masih lagi menjadi teras utama. Mereka baru sahaja menamatkan konsert sulung mereka baru-baru ini. Saya suka nyanyian mereka.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Mac 25, 2010 at 3:27 pm

Carta K-Pop untuk Mac minggu kedua 2010

leave a comment »

Dah masuk minggu kedua. Mari kita lihat persembahan pula. Mereka buat persembahan secara langsung. Kalau ada kesilapan memang boleh perasan. Persembahan mereka di stesen TV kadang-kadang sarat dengan hiasan pentas dan sebagainya. Kalau malas, ringkas jer.

Tapi ini semua untuk menarik perhatian penonton. Setiap minggu ada je perubahan yang berlaku. Mana taknya terdapat beberapa rancangan muzik setiap hujung minggu di Korea.

Kumpulan T-ara tampil dengan imej baru yang lebih seksi. Lagu mereka ok sebab lirik lagu ini ditulis oleh Wheesung.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Mac 18, 2010 at 9:09 am

[23.12.2009] Kim Bum Soo Dream Radio

leave a comment »

Tetamu undangan pada hari Rabu ialah kumpulan gitar akustik Tree Bicycle dan penyanyi wanita Navi. Rasanya mereka ni telah menjadi tetamu tetap untuk setiap hari Rabu.

Kali ini ada klip audio. Navi menyanyi dan diiringi dengan petikan gitar dari Tree Bicycle dan suara latar oleh Kim Bum Soo. Mereka membuat remix atau menggabungkan beberapa lagu atau bahasa mudah iaitu medley. Sedap dan menarik untuk didengari.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Mac 11, 2010 at 9:26 am

Dikirim dalam Gambar, Radio, Video

Tagged with , ,

Carta K-Pop untuk Mac minggu pertama 2010

leave a comment »

Dah masuk bulan Mac. Sungguh cepat waktu berlalu. Minggu ini carta tidak banyak berubah tetapi ada jugalah satu, dua lagu baru.

Kita akan lihat video muzik pada minggu ini. Video muzik penyanyi akan disiarkan serentak atau awal dua, tiga hari sebelum tarikh jualan album. Memang peminat akan menunggu untuk melihat video muzik. Sampaikan waktu yang tepat untuk siaran pun akan diumumkan.

Ini ialah kumpulan Kara yang kembali dengan album mini terbaru berjudul Lupin. Menarik tak konsep album mereka kali ini. Mereka berlima telah turun berat badan berjumlah 10kg untuk album ini. Sudah lah kurus, bertambah kurus mereka. Lagu Lupin dan video muzik amat menarik.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Mac 10, 2010 at 9:37 am

Klip ucapan dari Super Junior untuk Super Show di Malaysia

leave a comment »

Super Junior telah membuat klip promo untuk konsert mereka di Malaysia. Macam teruja je mereka nak datang ke sini.

Dalam klip, ini mereka juga sempat bercakap dalam bahasa Melayu. Setakat dua, tiga ayat pendek je.

Hi Apa kappa dan Bukit Jalil.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Mac 9, 2010 at 3:12 pm

Dikirim dalam Video

Tagged with

[17.12.2009] Kim Bum Soo Dream Radio

leave a comment »

Kali ini tetamu undangan ialah Younha. Penyanyi yang berbakat besar yang menyanyi, menulis lagu sendiri dan boleh bermain alat muzik. Ini berlaku beberapa hari sebelum dia menerima rawatan di hospital kerana pengsan akibat sibuk bekerja.

Younha juga terkenal di Jepun dan pernah menghasilkan beberapa buah album dan single dan dia baru sahaja berumur 19 tahun. Kali ini ada video persembahan dari Younha.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Mac 5, 2010 at 9:36 am

Dikirim dalam Gambar, Radio, Video

Tagged with ,