Langit Biru

Semua orang sudah tahu

Posts Tagged ‘2PM

[07.03.2010] Misi wira Korea

with one comment

ADA yang mengetahui tentang mereka dan tidak kurang juga yang langsung tidak ambil pusing terhadap kehebatan enam anak muda yang menggelarkan diri mereka 2PM ini.

Image Hosted by ImageShack.us

Seperti sudah menjadi tren, kebangkitan penyanyi dari Korea ini begitu dinanti-nantikan dan tidak hairanlah jika nama-nama besar yang lahir dari negara tersebut akan popular di seluruh dunia sekelip mata.

Sebelum ini penyanyi solo Rain pernah menggegarkan dunia dengan konsert jelajah solonya dan ini sedikit sebanyak dilihat mempengaruhi 2PM untuk menerobos seterusnya menawan dunia dengan muzik yang mereka perjuangkan.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Mac 7, 2010 at 3:00 pm

Dikirim dalam Berita

Tagged with

Pakej lengkap 2PM

leave a comment »

SEJAK kebelakangan ini, kemunculan ‘boyband‘ dari Korea Selatan semakin rancak, sekali gus diterima peminat muzik antarabangsa terutama gadis remaja di Asia.

Image and video hosting by TinyPicTidak terkecuali memburu bintang, kumpulan yang menggelarkan diri mereka sebagai 2PM.

Kumpulan yang dianggotai Junsu, Nichkhun, Taecyeon, Wooyoung, Junho, Chansung dan Jaebeom ini ditubuhkan pada 2008. Begitupun, Jaebeom tidak lagi menyertai kumpulan yang mendapat jolokan antara yang terhebat di Korea selepas terbabit dengan kontroversi menerusi Internet sekitar September tahun lalu. Kumpulan berkenaan bernaung di bawah syarikat pengurusan JYP Entertaiment dan Sony Music sebagai label pengedaran mencatat beberapa kejayaan walaupun masih hijau dalam dunia hiburan.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Februari 16, 2010 at 9:32 pm

Dikirim dalam Berita

Tagged with

Kim Tae Woo di SBS Gayo Daejun

leave a comment »

Pada setiap hujung tahun, stesen TV utama di Korea akan mengadakan rancangan hiburan istimewa di mana selama tiga hari para penyanyi akan membuat persembahan di stesen tv tersebut. Saya memang kagum dan hormat kepada semua artis yang mengambil bahagian. Bayangkan jika seorang penyanyi terlibat untuk membuat persembahan di ketiga-tiga stesen TV tersebut. Mesti perlukan persiapan dan latihan yang secukupnya.

Ini ialah gambar di sebalik SBS Gayo Daejun yang berlangsung pada 29 Disember 2009. Stesen TV SBS kali ini mempunyai rancangan yang menarik sekali.

Rasanya ini sewaktu latihan sebab TaeWoo seorang je yang berpakaian penuh. Artis yang lain masih lagi dalam pakaian biasa. Sebelah Tae Woo tu Chang Min (2AM). Comelnya dia. Tapi yang sebelah kanan tu macam TaecYeon dari 2PM.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Januari 24, 2010 at 9:26 am

Dikirim dalam Gambar, Persembahan TV, Video

Tagged with , , , ,

Carta K-Pop untuk minggu ketiga 2010

leave a comment »

Minggu ini carta tidak banyak berubah. Empat lagu teratas masih lagi di kedudukan yang sama.


Ini Younha, gadis kecil yang berbakat besar. Dia mencipta lagunya sendiri. Mempunyai album Jepun dan baru sahaja mengadakan konsert solo pada akhir tahun lepas. Baru-baru ini dia dimasukkan ke hospital kerana masalah kesihatan dan koma. Tetapi dia tetap tabah dan baru sahaja dibenarkan keluar.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Januari 20, 2010 at 9:11 am

Carta K-Pop untuk minggu kedua 2010

leave a comment »

Bulan ni sahaja ada beberapa penyanyi kegemaran saya akan mengeluarkan album mereka terbaru. Tak sabarnya nak dengar lagu terbaru mereka. Nak beli album tak mampu lagi.

Minggu ini saya berkongsikan video muzik pula. Mana satu video pilihan anda.

null

Ini Eun Ji Won, seorang penyanyi hip hop di Korea. Sepuluh tahun dahulu dia merupakan ketua kumpulan untuk kumpulan idola yang terkenal. Dia mempunyai syarikat sendiri, artis dan sebagainya. Tapi dia lebih dikenali kerana menyertai rancangan 1 Night 2 Days. Dia baru sahaja mengeluarkan album mini terbaru.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Januari 14, 2010 at 10:06 pm

Carta K-Pop untuk minggu pertama 2010

leave a comment »

Hari baru, tahun baru dan kedudukan carta yang baru.


Ini kumpulan T-Ara. Sudah beberapa kali saya berkongsikan gambar mereka dan imej mereka akan berubah setiap kali. Imej mereka agak sopan berbanding sesetengah kumpulan yang lain. Lagu mereka yang comel menarik perhatian.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Januari 8, 2010 at 3:05 pm

[Twitter] Music Bank terkini Disember 2009

leave a comment »

Beberapa hari yang lalu, staf di Music Bank berkongsi gambar artis yang membuat persembahan di sana. Lambat betul lah mereka kemaskini. Tapi baik ada dari tiada kan.

f(x) 입니다! It's f(x)!

Ini kumpulan f(x). Gambar ini dari episod Music Bank pada 18 Disember. Mereka menyanyikan lagu Chu~♡. Untuk artis yang lain sila teruskan.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Januari 4, 2010 at 9:28 pm

Dikirim dalam Gambar, Persembahan TV, Video

Tagged with , , ,