Langit Biru

Semua orang sudah tahu

Posts Tagged ‘Fara Fauzana

Norman serik hebohkan jumlah kutipan ‘Jin Notti’

leave a comment »

Khamis Oktober 1, 2009
Oleh SITI AZIRA ABD. AZIZ (mStar Online)

PERANG psikologi yang ditimbulkan kepada peminat filem Melayu pastinya membuatkan mereka tak keruan untuk menonton filem ‘Jin Notti’ atau ‘Momok The Movie’.

Image Hosted by ImageShack.us

Norman, Mawi dan Fara Fauzana turun padang mendekati penonton wayang.

Produser ‘Jin Notti’, Norman Abdul Halim akui kontroversi kutipan filem siapa yang lebih tinggi bukanlah sengaja dilakukan hasil pakatan pihaknya dan pengedar ‘Momok The Movie’, David Teo.

Baginya, setiap filem mempunyai tarikan berbeza. Ujar Norman, “‘Jin Notti’ lebih untuk mengumpul kaum keluarga manakala ‘Momok The Movie’ lebih banyak menarik golongan remaja yang sukakan cerita hantu.”

Baca baki entri ini »

Advertisements

Written by Langit Biru

Oktober 1, 2009 at 10:07 pm

Maaf dipohon, salam dihulur

leave a comment »

Bintang Popular 20 September 2009
Oleh Zubir Mohd Yunus

Baru perasan ada berita Faizal Tahir. Tapi kenapa tiada gambar diletakkan untuk edisi online. Sudah lah artikel ini panjang. Kemahiran mengambil gambar saya tidak bagus. Harap dimaafkan.

Image Hosted by ImageShack.us
18 artis popular rai Syawal atas feri mewah

APABILA beduk berbunyi, takbir bergema, tanda 1 Syawal sudah tiba. Seluruh umat Islam meraikan hari lebaran dengan penuh rasa syukur dan keinsafan, justeru salam dihulur, maaf dipinta agar segala silap dan dosa diberi keampunan.

Sesuatu yang istimewa mengenai Aidilfitri kali ini apabila 18 artis popular dan sensasi berjaya dihimpunkan untuk meraikan Syawal di atas feri mewah, aboard DME Cruise (dining, meeting & entertainment on water) apabila buat pertama kalinya barisan selebriti dan personaliti terkenal tanah air diberi peluang meraikan hari lebaran sambil mengelilingi Tasik Mines dekat Seri Kembangan, Selangor.

Feri dua tingkat yang boleh memuatkan 100 tetamu dalam satu masa ini diberi gelaran Venice of the East. Bersesuaian mood hari raya, bahagian dek atas kaunter bar Venice of the East ini dihias indah berkonsepkan semangat hari lebaran. Hidangan wajib Aidilfitri seperti lemang, ketupat, serunding, dan kuih muih tradisional nyata membangkitkan selera Nora Danish, Fara Fauzana, Mawi, Ekin, Scha Al-Yahya dan Iqram Dinzly. Mereka belayar sambil berhari raya!

Baca baki entri ini »

H1N1 tak gugat Jin Notti

leave a comment »

Oleh Nurulhisham Abdul Latiff
nurul@bharian.com.my

KRU Studios sasar kutipan RM3 juta, yakin tarikan Mawi dan Fara Fauzana.

Image Hosted by ImageShack.us

FARA dan Mawi melayan anak yatim berbuka puasa.

KRU Studios berkeyakinan tinggi orang ramai akan tetap keluar menonton filem terbitan mereka, Jin Notti, yang akan menemui peminat bermula pada 20 September walaupun wabak Influenza A (H1N1) yang melanda negara ketika ini mungkin membuatkan sesetengah orang cuba menjauhkan tempat kunjungan ramai.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Norman Abdul Halim, berkata dengan kempen yang giat dijalankan, dia berasakan peminat tetap akan keluar menonton pada musim perayaan ini.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

September 9, 2009 at 9:23 pm

AirAsia Berhad Taja Raihan Ke London

leave a comment »

25-Aug-2009 | Oleh: Haswari Ali
murai.com.my

KUALA LUMPUR, 25 OGOS 2009: Keputusan syarikat penerbangan tambah murah ternama AirAsia Berhad menaja kos pembiayaan Raihan untuk mengadakan konsert di London penghujung September depan, berjaya menutup segala gosip bahawa kumpulan itu akan dibubarkan.

Image Hosted by ImageShack.us

Pengumuman tajaan itu dibuat sendiri oleh pihak AirAsia ketika Majlis Berbuka Puasa Bersama Warga Emas & Media di Hotel Le Meridien, di sini semalam.

Salah seorang anggota Raihan, Abu Bakar Mat Yatim, berkata pihaknya amat berbesar hati dengan tajaan pihak AirAsia itu sebagai menunjukkan sokongan yang tidak berbelah kepada kumpulan muzik nasyid tempatan seperti mereka.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Ogos 26, 2009 at 9:26 pm

Langit Biru di Shout! Awards 2009

leave a comment »

Pada hari Jumaat yang lepas bersamaan dengan 17 Julai 2009 saya telah pergi ke Stadium Putra Bukit Jalil untuk menyaksikan anugerah yang julung kali diadakan iaitu Shout! Awards 2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Terima kasih kepada The Star untuk dua tiket ini. Saya dan seorang rakan menaiki LRT ke Bukit Jalil. Stesen Masjid Jamek sesak pada pukul 5.30 petang. Mungkin sebab waktu itu ramai sudah pulang. Saya pun beli lah tiket pergi dan balik untuk menyenangkan hidup.

Tiba di Bukit Jalil, saya terasa kemeriahannya ingatkan untuk Shout! Awards. Rupa-rupanya Manchester United akan memgadakan perlawanan pada esok hari dan pada hari Jumaat mereka mengadakan sesi latihan yang dihadiri oleh 40 000 penonton. Kami pun menuju ke Stadium Putra. Pintu belum dibuka lagi tapi telah ada lah yang telah menunggu. Ada satu khemah Hotlink, pengacara cuba untuk memeriahkan suasana tapi mana dapat lawan sorakan dari stadium yang satu lagi tu. Waktu itu saya macam nak pergi ke sana sahaja bila mendengar sorakan Owen…

Memandangkan majlis dah lama berlalu dan pemenang pun dah diketahui. Sekarang ni sesi mengomel pula. Ini apa yang tak nampak di kaca TV.

Baca baki entri ini »

Mari undi untuk Shout! Awards 2009

with one comment

Yeay, ada anugerah populariti yang baru dari 8TV iaitu Shout! Awards 2009 atau dalam bahasa Melayu ialah Anugerah Jerit 2009. Anugerah ini diadakan bagi mengiktiraf mereka yang sentiasa menyumbangkan idea-idea kreatif dan memberi impak yang besar dalam dunia hiburan Malaysia.

Ada yang kata anugerah ini lebih kepada hip, urban dan sama macam anugerah dari luar negara. Tapi apa salahnya, sebab anugerah ini untuk menghargai mereka yang layak mendapatnya. Bila saya lihat senarai kategori yang ada, macam gabungan beberapa anugerah tempatan yang lain. Ia juga memberi peluang kepada mereka yang terlepas pandang atau tak disenarai untuk anugerah yang lain.

Baca baki entri ini »

P Ramlee dalam kenangan

leave a comment »

Hari Jumaat yang lalu bersamaan dengan 29 Mei genap 36 tahun Seniman Agung negara Tan Sri P Ramlee meninggal dunia. Bagi sesiapa yang tinggal di Malaysia dan tidak pernah mendengar lagu atau menonton filem lakonan dan arahan beliau tak tau lah nak cakap apa.

Image Hosted by ImageShack.us

Boleh dikatakan hampir setiap bulan ada filem lakonan atau arahan beliau akan disiarkan di TV tempatan. Kalau lagu-lagu tu tak payah cakap lah selalu diputarkan di radio.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Jun 1, 2009 at 9:02 am