Langit Biru

Semua orang sudah tahu

Posts Tagged ‘f(x)

[Twitter] Music Bank terkini Disember 2009

leave a comment »

Beberapa hari yang lalu, staf di Music Bank berkongsi gambar artis yang membuat persembahan di sana. Lambat betul lah mereka kemaskini. Tapi baik ada dari tiada kan.

f(x) 입니다! It's f(x)!

Ini kumpulan f(x). Gambar ini dari episod Music Bank pada 18 Disember. Mereka menyanyikan lagu Chu~♡. Untuk artis yang lain sila teruskan.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Januari 4, 2010 at 9:28 pm

Dikirim dalam Gambar, Persembahan TV, Video

Tagged with , , ,

Carta K-Pop untuk minggu ketiga Disember 2009

leave a comment »

Hari ini cuti lagi dan Selamat Menyambut Hari Krismas kepada mereka yang meraikannya. Mulai minggu ini, saya akan buat carta seringkas yang mungkin.


Ini kumpulan U-Kiss. Meningkat popular sejak kemunculan album mini terbaru mereka.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Disember 25, 2009 at 9:55 am

Carta K-Pop untuk minggu kedua Disember 2009

leave a comment »

Saya dah siapkan ni awal lagi tapi tak perasan ia masih dalam draf. Tapi takpe mari kita lihat kedudukan carta pada minggu ini. Terdapat satu anugerah muzik pada minggu lepas. Dan akhir bulan ini pula akan terdapat tiga festival muzik oleh setiap stesen TV di Korea.


Ini kumpulan f(x) dari SM Entertainment. Mereka popular sekarang tapi bukan sebab bakat nyanyian tapi sebab personaliti mereka. Tapi saya tak mengikuti perkembangan mereka sangat. Mereka ni kumpulan wanita baru yang berumur lebih kurang 14-18. Muda tak muda juga lah. Mereka juga mempunyai ahli dari Amerika Syarikat, China dan Korea sendiri.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Disember 20, 2009 at 9:03 am

Carta K-Pop untuk minggu pertama Disember 2009

leave a comment »

Sekarang kita sudah memasuki bulan Disember. Tahun ini penuh dengan berita hangat dan sebagainya. Kumpulan perempuan idola baru muncul dengan banyak. Tapi penyanyi lelaki kembali dengan bergaya. Termasuk lah penyanyi kegemaran saya.

Carta kali ini tidak banyak berubah. Kumpulan idola telah mula memasuki carta kembali. Kita juga mempunyai juara baru. Mari kita lihat kedudukan carta pada minggu ini.

Image Hosted by ImageShack.us

2PM ialah kumpulan kegemaran saya buat masa ini. Sukanya saya kat mereka ni. Lagu “Heartbeat” memang menarik baik dari video muzik, persembahan, tarian dan semuanya. Walaupun terdapat krisis yang melanda tetapis saya tetap menyokong mereka tidak kira apa jua. Buat apa nak boikot kan benda yang baik. Nasib baiklah mereka tidak menyertai program TV kecuali untuk persembahan sahaja. Bukan apa, sebab takut mereka terkena H1N1 yang melanda Korea sekarang.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Disember 8, 2009 at 9:03 am

Dikirim dalam Muzik

Tagged with , , , , , , , , , ,

Carta K-Pop untuk minggu keempat November 2009

with 2 comments

Minggu terakhir November, tak sabar nak tunggu persembahan akhir tahun yang akan berlangsung di tiga stesen TV utama Korea iaitu KBS, SBS dan MBC. Tapi buat masa ini mari kita lihat persembahan penyanyi yang berada di carta minggu ini.

Bukan senang untuk para artis kekal lama di carta kerana hampir setiap minggu terdapat penyanyi yang akan keluar dengan lagu baru. Kedudukan di carta bukan atas pilihan pendengar tetapi juga atas kriteria yang lain seperti persembahan di TV, jumlah jualan album, muat turun sah dan lain-lain lagi. Kira kalau lagu mereka berada di carta kira memang lagu popular lah buat masa itu.


Ini ialah K.will. Dia baru je sembuh dari H1N1 dan menyebarkannya pula kepada Wheesung. Bukan lah nak kata dia jahat tapi Wheesung dan K.will baru sahaja kenal dan mereka menjadi rapat. K.will ialah seorang penyanyi yang mempunyai vokal yang bagus. Dia juga boleh menyanyi rap tapi kena berlatih dulu.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Disember 1, 2009 at 9:05 pm

Kim Tae Woo dan f(x) di radio Power FM

leave a comment »

Pada 1 Oktober yang lalu, Kim Tae Woo dan kumpulan f(x) berada di radio SBS Power FM dalam segmen bersama ‘Cult Two’. Ini kali kedua mereka menghadiri temu ramah radio bersama.

Kali ini peminat juga menyertai mereka di dalam konti. Memang penuh lah konti radio tu. Tak pun konti radio ni besar sebab ada ruang untuk penonton dan penyanyi membuat persembahan. Saya rasa ini disiarkan secara langsung.

Mereka menyanyikan dua buah lagu masing-masing dan bukannya berduet. Nyanyian ialah secara langsung.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

November 28, 2009 at 9:01 pm

Dikirim dalam Gambar, Radio, Video

Tagged with ,

Carta K-Pop untuk minggu ketiga Oktober 2009

leave a comment »

Minggu ini saya berkongsi persembahan terkini oleh penyanyi yang berada dalam carta pada minggu ini. Persembahan ini pada minggu lepas. Terkini lah tu, dari beberapa program muzik hiburan mingguan dari stesen TV Korea. Purata seorang penyanyi akan membuat sekurang-kurangnya empat persembahan setiap minggu di TV nasional. Kualiti video memang HD. Mereka mempunyai perhiasan pentas yang berbeza untuk setiap minggu.

Kali ini saya memperkenalkan Putera Mahkota Korea iaitu penyanyi balada Lee Seung Ki. Putera Mahkota merupakan gelaran yang diberikan oleh peminat kepada dia kerana dia seorang artis yang berbakat besar. Selain menjadi seorang penyanyi yang kini telah menghasilkan empat album, dia juga seorang pelakon drama di mana dramanya telah mendapat peratusan penonton tertinggi. Lee Seung Ki juga seorang pelajar yang cemerlang dan ingin meneruskan pengajian di peringkat Master dan tak lupa juga dia seorang yang baik, peramah kiranya contoh pemuda harapan bangsa lah.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Oktober 20, 2009 at 11:48 pm