Langit Biru

Semua orang sudah tahu

Posts Tagged ‘Iqram Dinzly

Maaf dipohon, salam dihulur

leave a comment »

Bintang Popular 20 September 2009
Oleh Zubir Mohd Yunus

Baru perasan ada berita Faizal Tahir. Tapi kenapa tiada gambar diletakkan untuk edisi online. Sudah lah artikel ini panjang. Kemahiran mengambil gambar saya tidak bagus. Harap dimaafkan.

Image Hosted by ImageShack.us
18 artis popular rai Syawal atas feri mewah

APABILA beduk berbunyi, takbir bergema, tanda 1 Syawal sudah tiba. Seluruh umat Islam meraikan hari lebaran dengan penuh rasa syukur dan keinsafan, justeru salam dihulur, maaf dipinta agar segala silap dan dosa diberi keampunan.

Sesuatu yang istimewa mengenai Aidilfitri kali ini apabila 18 artis popular dan sensasi berjaya dihimpunkan untuk meraikan Syawal di atas feri mewah, aboard DME Cruise (dining, meeting & entertainment on water) apabila buat pertama kalinya barisan selebriti dan personaliti terkenal tanah air diberi peluang meraikan hari lebaran sambil mengelilingi Tasik Mines dekat Seri Kembangan, Selangor.

Feri dua tingkat yang boleh memuatkan 100 tetamu dalam satu masa ini diberi gelaran Venice of the East. Bersesuaian mood hari raya, bahagian dek atas kaunter bar Venice of the East ini dihias indah berkonsepkan semangat hari lebaran. Hidangan wajib Aidilfitri seperti lemang, ketupat, serunding, dan kuih muih tradisional nyata membangkitkan selera Nora Danish, Fara Fauzana, Mawi, Ekin, Scha Al-Yahya dan Iqram Dinzly. Mereka belayar sambil berhari raya!

Baca baki entri ini »

Advertisements

Konsert Inspirasi di TV3

leave a comment »

Selamat Ulang Tahun ke-25 kepada TV3. Saya akui saya membesar bersama dengan program-program dari stesen tv ini. Sabtu lepas merupakan kemuncak acara sambutan dengan Konsert Inspirasi di Dataran Merdeka. Bukan taknak pergi tapi…

Konsert ini diadakan untuk menghargai sokongan penonton terhadap TV3 selama ini. Sejak dari petang Sabtu lagi saya perasan yang TV3 membuat lintas langsung dari Dataran Merdeka. Mereka juga mengadakan pelbagai aktiviti riadah, informasi dan hiburan dianjurkan bermula jam 2 petang.

Baca baki entri ini »

Matahari: Episod 44 Akhir

with 2 comments

Tamat sudah drama bersiri Matahari. Saya tak tengok semua episod. Ada juga yang tertinggal tetapi saya masih dapat memahami jalan cerita drama ini. Saya hampir tak tertengok episod ini sebab penat sangat dan mengantuk. Tapi saya cuba juga tahan mata nak tengok sebab nak tahu kesudahan drama ini. Adakah Ariana akan hidup bahagia atau sebaliknya.

Bila saya lihat kembali senarai pelakon ada nama Syukery Hashim. Saya tak ingat dia muncul dalam adegan yang mana satu. Adakah di awal drama?

Entri saya yang pertama mengenai drama ini mendapat hits yang paling tinggi untuk blog ini. Tapi lagi elok jika ada yang baca entri lain dan juga tinggalkan komen. Mula-mula tu hairan juga kenapa banyak kata kunci mencari blog ini ialah episod akhir matahari dalam minggu lepas. Eh, pelik jugakan. Rupanya hari Khamis lepas memang episod akhir. Sebelum tu saya terlepas tengok. Tertidur elok jer lepas pukul 6.

Baca baki entri ini »

28.05.09 Matahari

leave a comment »

Telah lama saya tidak membuat ulasan untuk drama ini. Saya memang mengikuti drama ini walaupun terlepas beberapa episod. Tak larat lah pula kalau nak buat ulasan setiap hari. Lagi pun drama ini boleh ditonton di laman web TV3.

Macam-macam telah berlaku kepada Arianna. Sudah banyak kejayaan dan musibah yan menimpa dirinya tetapi dia tetap tabah mengharungi hidup. Kasihan juga pada dia sebabnya dia ni bukan lah jahat pun cuma berada di waktu, tempat dan keadaan yang salah.

Baca baki entri ini »

28.04.09 Selamba, meriah dan menghiburkan

leave a comment »

Oleh Farihad Shalla Mahmud
farihad@bharian.com.my

Kemunculan sekumpulan lelaki terpilih dalam pelbagai cabang dunia hiburan memeriahkan acara Minggu Setiausaha

DEWAN Grand Ballroom Hotel Istana dihias indah dengan bunga-bungaan segar menandakan ada acara istimewa sedang berlangsung. Di luar dewan kelihatan sekumpulan jejaka yang kelihatan segak menyarung tuksedo sambil kerlipan cahaya lensa tidak henti-henti menyimbah wajah mereka.

Image Hosted by ImageShack.us

Senyuman tidak henti-henti menghiasi wajah mereka. Ada yang dikenali dan ada juga pertama kali dilihat. Namun satu perkara yang dikongsi lelaki-lelaki ini adalah mereka yang berjaya mencipta nama dan populariti menerusi bakat yang dimiliki.
Baca baki entri ini »

Minggu Setiausaha anjuran Hotel Istana dan Lord’s Tailor

leave a comment »

KEMAS KINI: Gambar baru!

12 April 2009: ABPBH08 Lord’s Tailor Hi-Tea
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Fahrin Ahmad, Ashraf Muslim

Baca baki entri ini »

[TV3] 16.04.09 Matahari

leave a comment »

16.04.2009 Khamis

Rahsia telah terbongkar. Memang tak sangka betul lah. Pertama kali di TV Malaysia. Takpun ini pertama kali saya perasan. Seperti biasa, saya akan buat ulasan selari hanya untuk adegan pasangan kegemaran saya di dalam drama ini buat masa ini. Mana tau episod akan datang akan ada lagi pasangan yang menarik minat saya.

Image Hosted by ImageShack.us Baca baki entri ini »