Langit Biru

Semua orang sudah tahu

Posts Tagged ‘IU

[15.01.2010] Kim Bum Soo Dream Radio

leave a comment »

Tetamu pada malam itu ialah H-Eugene, IU dan pelawak Hwang Je Seong. Dah lama juga IU tak muncul dalam segmen ini.

Kali ini nampak mereka dalam studio yang kecil. IU ni comel je budaknye.

Baca baki entri ini »

Advertisements

Written by Langit Biru

April 8, 2010 at 9:44 am

Dikirim dalam Gambar

Tagged with , , ,

[02.12.2009] Kim Bum Soo Dream Radio

leave a comment »

Pada hari ini, tetamu undangan ialah Heo Seok, IU dan Tree Bicycle. Tapi saya rasa hari ni dibahagikan kepada dua bahagian. Tetamu untuk jam pertama ialah Heo Seok.

Heo Seok ni pemain gitar. Saya pernah nampak dia mengiringi persembahan seorang penyanyi. Mesti dalam rancangan ini dia akan bermain gitar dan Kim Bum Soo menyanyi.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Februari 13, 2010 at 9:32 am

Dikirim dalam Gambar

Tagged with , , ,

[25.11.09] Kim Bum Soo Dream Radio

leave a comment »

Tetamu pada malam itu ialah kumpulan Tree Bicycle dan penyanyi cilik IU.

Wah, gambar gitar pula yang menjadi gambar utama kali ini. Ini kerana Tree Bicycle dan IU boleh bermain gitar dengan baik.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Februari 3, 2010 at 9:22 am

Dikirim dalam Gambar

Tagged with , ,

Carta K-Pop untuk minggu ketiga Disember 2009

leave a comment »

Hari ini cuti lagi dan Selamat Menyambut Hari Krismas kepada mereka yang meraikannya. Mulai minggu ini, saya akan buat carta seringkas yang mungkin.


Ini kumpulan U-Kiss. Meningkat popular sejak kemunculan album mini terbaru mereka.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Disember 25, 2009 at 9:55 am

KBS Music Bank pada bulan Disember 2009

with one comment

Baru-baru ini twitter KBS Music Bank dikemaskinikan dengan gambar penyanyi yang membuat persembahan. Telah lama juga mereka tidak menyertakan gambar.

Ini persembahan pada 4 Disember yang lepas.

2PM 찬성, 닉쿤, 택연 입니다! It's 2PM's Chansung, Nichkhun, and Taecyeon!

Ada lagi seorang tertinggal kat belakang, JunHo JunSu rasanya (terima kasih bee!).

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Disember 22, 2009 at 3:29 pm

Dikirim dalam Gambar, Persembahan TV, Video

Tagged with , ,

Carta K-Pop untuk minggu kedua Disember 2009

leave a comment »

Saya dah siapkan ni awal lagi tapi tak perasan ia masih dalam draf. Tapi takpe mari kita lihat kedudukan carta pada minggu ini. Terdapat satu anugerah muzik pada minggu lepas. Dan akhir bulan ini pula akan terdapat tiga festival muzik oleh setiap stesen TV di Korea.


Ini kumpulan f(x) dari SM Entertainment. Mereka popular sekarang tapi bukan sebab bakat nyanyian tapi sebab personaliti mereka. Tapi saya tak mengikuti perkembangan mereka sangat. Mereka ni kumpulan wanita baru yang berumur lebih kurang 14-18. Muda tak muda juga lah. Mereka juga mempunyai ahli dari Amerika Syarikat, China dan Korea sendiri.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Disember 20, 2009 at 9:03 am

Carta K-Pop untuk minggu pertama Disember 2009

leave a comment »

Sekarang kita sudah memasuki bulan Disember. Tahun ini penuh dengan berita hangat dan sebagainya. Kumpulan perempuan idola baru muncul dengan banyak. Tapi penyanyi lelaki kembali dengan bergaya. Termasuk lah penyanyi kegemaran saya.

Carta kali ini tidak banyak berubah. Kumpulan idola telah mula memasuki carta kembali. Kita juga mempunyai juara baru. Mari kita lihat kedudukan carta pada minggu ini.

Image Hosted by ImageShack.us

2PM ialah kumpulan kegemaran saya buat masa ini. Sukanya saya kat mereka ni. Lagu “Heartbeat” memang menarik baik dari video muzik, persembahan, tarian dan semuanya. Walaupun terdapat krisis yang melanda tetapis saya tetap menyokong mereka tidak kira apa jua. Buat apa nak boikot kan benda yang baik. Nasib baiklah mereka tidak menyertai program TV kecuali untuk persembahan sahaja. Bukan apa, sebab takut mereka terkena H1N1 yang melanda Korea sekarang.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Disember 8, 2009 at 9:03 am

Dikirim dalam Muzik

Tagged with , , , , , , , , , ,