Langit Biru

Semua orang sudah tahu

Posts Tagged ‘Jewelry

[20.01.2010] Kim Bum Soo Dream Radio

leave a comment »

Kali ini terdapat dua kumpulan yang hadir tak tidak semua ahli yang hadir iaitu Eun Jung dan Joo Yeon dari Jewelry serta G.O dan Lee Joon dari MBLAQ.

Tengok lah Eun Jung tu. Berani pula dia nak peluk Kim Bum Soo.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

April 11, 2010 at 9:27 am

Dikirim dalam Gambar

Tagged with , ,

Carta K-Pop untuk minggu kelima 2010

leave a comment »

Dah masuk bulan Februari pun. Carta kali ini tidak banyak berubah tetapi mempunyai juara baru. Kali ini carta dikuasai oleh penyanyi perempuan samada solo atau berkumpulan.


Inilah Hyu Ah, penyanyi dari kumpulan 4minute. Dia mempunyai lagu solo yang baru. Dia juga salah seorang ahli dalam rancangan ‘Invincible Youth‘, nampak berbeza kan. Lagu solo dia rancak dan tarian yang menarik.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Februari 3, 2010 at 3:14 pm

Carta K-Pop untuk minggu keempat 2010

leave a comment »

Cepat masa berlalu. Ada lagu baru yang kini hangat. Saya suka.

Kumpulan After School kembali dengan single terbaru mereka. Kali ini mereka mempunyai dua ahli baru dan menjadikan mereka kepada tujuh orang. Lagu ‘Because of You’ ni mula-mula dengar macam tidak menarik tapi dah banyak kali dengar memang ok.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Januari 27, 2010 at 9:50 am

Carta K-Pop untuk minggu ketiga 2010

leave a comment »

Minggu ini carta tidak banyak berubah. Empat lagu teratas masih lagi di kedudukan yang sama.


Ini Younha, gadis kecil yang berbakat besar. Dia mencipta lagunya sendiri. Mempunyai album Jepun dan baru sahaja mengadakan konsert solo pada akhir tahun lepas. Baru-baru ini dia dimasukkan ke hospital kerana masalah kesihatan dan koma. Tetapi dia tetap tabah dan baru sahaja dibenarkan keluar.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Januari 20, 2010 at 9:11 am

Carta K-Pop untuk minggu kedua Oktober 2009

leave a comment »

Minggu ini ramai penyanyi lelaki berada di dalam carta. Mereka merupakan penyanyi balada dan ada yang telah lama dalam bidang hiburan. Mereka sememangnya layak berada di carta kerana mempunyai vokal yang bagus dan berbakat besar.

Kali ini, saya berkongsikan video muzik yang telah mempunyai sari kata. Ini semua dilakukan oleh peminat yang ingin berkongsi dengan mereka yang tidak tahu bahasa Korea. Lirik lagu telah diterjemah ke dalam bahasa Inggeris dan diletakkan sekali dalam video muzik.


Penyanyi ini bernama Park Hyo Shin dan mempunyai suara yang merdu. Dia telah menyanyikan lagu Snow Flower dari drama I’m Sorry, I Love You yang popular. Dia kembali dengan album terbaru dan telah meraih ramai peminat. Album ini juga untuk meraikan 10 tahun Park Hyo Shin dalam arena seni.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Oktober 13, 2009 at 9:02 am

Carta K-Pop untuk minggu pertama Oktober 2009

with one comment

Selamat bulan Oktober. Begitu cepat masa berlalu dan kini dah bulan sepuluh. Adalah juara baru dan lagi dalam carta kali ini.

Minggu lepas ialah, sambutan Hari Chuseok untuk orang Korea. Lebih kurang macam Hari Kesyukuran di US. Perayaan berlangsung selama tiga hari bermula hari Jumaat hingga Ahad. Memang banyak lah rancangan menarik sempena hari tersebut. Memang tengok kat Youtube jer lah.

Image Hosted by ImageShack.us
Minggu ini Kim Tae Woo menjadi juara untuk kali pertama. Walaupun terdapat saingan hebat dengan  penyanyi yang lain. Kim Tae Woo mempunyai vokal yang bagus sekali dan terkenal kerana dia merupakan penyanyi yang paling tiggi sekali dengan ketinggian 190cm. Gembiranya saya. Semua persembahan dia telah saya lihat dan kini saya sedang menunggu album ini untuk sampai ke tangan saya. Lagu baru kali ini rancak tapi kalau membaca terjemahan lirik nya agak sedih juga. Dia juga telah muncul dalam semua rancangan hiburan dan memang tak sempat lah nak tengok semua di Youtube.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Oktober 6, 2009 at 9:01 am

Carta K-Pop untuk minggu keempat September 2009

leave a comment »

Minggu terakhir September 2009. Tak tau nak kongsi apa lagi. Mari terus tengok kedudukan carta K-Pop pada minggu ini. Kalau ada pautan video yang rosak, beritahu lah. Nanti boleh letak pautan baru. Kali ni, mari lihat video muzik. Minggu ni hampir semua video muzik sama je format. Penyanyi semua ada dalam video muzik.

Ini kumpulan Jewelry. Comel dan seksi, ada 4 orang ahli. Kira ni gambar paling sopan sekali lah yang dapat saya kongsikan bersama. Untuk album baru mereka ni, takde perasaan lagi nak suka. Berbanding dengan lagu mereka yang dulu.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

September 29, 2009 at 9:01 am