Langit Biru

Semua orang sudah tahu

Posts Tagged ‘Kamal Adli

Adam: Saya Tak Kisah Kena ‘Reject’

with 3 comments

by Miss Ayu | 6 Oct 2009
gua.com.my

Sudah lama kita tidak mendengar khabar berita daripada Mohd Aizam Bin Mat Saman atau nama popularnya Adam AF2. Kalau tidak silap, kali terakhir berita yang sampai ke telinga GUA, jejaka yang berasal dari Kota Kinabalu dikatakan berjauh hati setelah dia diketepikan daripada drama bersiri ‘Bionik’ yang sedang disiarkan di TV3 sekarang ini.

Image Hosted by ImageShack.us

Menurut sumber, watak hero drama ini, Nik sepatutnya diberikan kepada Adam, tetapi akhirnya Kamal Adli yang terpilih. Hendak tahu sama ada betul atau tidak cerita ini? Jom kita tanyakan kepada Adam sendiri.

“Saya tidak nafikan memang pada asalnya pihak pengurusan (KRU Studios) mahu saya yang memegang watak Nik. Tetapi setelah saya pergi ‘casting’ di TV3, mereka tidak mahu saya berlakon kerana mereka takut saya tidak boleh ‘deliver’ watak itu. Saya terima alasan itu dan sama sekali tidak berjauh hati.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Oktober 6, 2009 at 11:37 pm

Maaf dipohon, salam dihulur

leave a comment »

Bintang Popular 20 September 2009
Oleh Zubir Mohd Yunus

Baru perasan ada berita Faizal Tahir. Tapi kenapa tiada gambar diletakkan untuk edisi online. Sudah lah artikel ini panjang. Kemahiran mengambil gambar saya tidak bagus. Harap dimaafkan.

Image Hosted by ImageShack.us
18 artis popular rai Syawal atas feri mewah

APABILA beduk berbunyi, takbir bergema, tanda 1 Syawal sudah tiba. Seluruh umat Islam meraikan hari lebaran dengan penuh rasa syukur dan keinsafan, justeru salam dihulur, maaf dipinta agar segala silap dan dosa diberi keampunan.

Sesuatu yang istimewa mengenai Aidilfitri kali ini apabila 18 artis popular dan sensasi berjaya dihimpunkan untuk meraikan Syawal di atas feri mewah, aboard DME Cruise (dining, meeting & entertainment on water) apabila buat pertama kalinya barisan selebriti dan personaliti terkenal tanah air diberi peluang meraikan hari lebaran sambil mengelilingi Tasik Mines dekat Seri Kembangan, Selangor.

Feri dua tingkat yang boleh memuatkan 100 tetamu dalam satu masa ini diberi gelaran Venice of the East. Bersesuaian mood hari raya, bahagian dek atas kaunter bar Venice of the East ini dihias indah berkonsepkan semangat hari lebaran. Hidangan wajib Aidilfitri seperti lemang, ketupat, serunding, dan kuih muih tradisional nyata membangkitkan selera Nora Danish, Fara Fauzana, Mawi, Ekin, Scha Al-Yahya dan Iqram Dinzly. Mereka belayar sambil berhari raya!

Baca baki entri ini »

AirAsia Berhad Taja Raihan Ke London

leave a comment »

25-Aug-2009 | Oleh: Haswari Ali
murai.com.my

KUALA LUMPUR, 25 OGOS 2009: Keputusan syarikat penerbangan tambah murah ternama AirAsia Berhad menaja kos pembiayaan Raihan untuk mengadakan konsert di London penghujung September depan, berjaya menutup segala gosip bahawa kumpulan itu akan dibubarkan.

Image Hosted by ImageShack.us

Pengumuman tajaan itu dibuat sendiri oleh pihak AirAsia ketika Majlis Berbuka Puasa Bersama Warga Emas & Media di Hotel Le Meridien, di sini semalam.

Salah seorang anggota Raihan, Abu Bakar Mat Yatim, berkata pihaknya amat berbesar hati dengan tajaan pihak AirAsia itu sebagai menunjukkan sokongan yang tidak berbelah kepada kumpulan muzik nasyid tempatan seperti mereka.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Ogos 26, 2009 at 9:26 pm

Bio-Nik: Episod 6

with 2 comments

Makin lama makin lambat pula, saya nak letak entri baru mengenai drama ini. Sibuk sikit kebelakangan ini. Minggu lepas memang banyak aksi juga dipertontonkan. Banyak perkara yang tidak disangka berlaku. Saya ingat Johan ni insaf dan menjadi baik, rupanya sebaliknya pula dan seterusnya. Saya malas nak tengok balik di laman web TV3, kalau ada sebarang kekeliruan maaf dipinta.

Baca baki entri ini »

Bio-Nik: Episod 5

with one comment

Episod kali ni penuh dengan aksi tapi mungkin tidak dan juga ada adegan romantik antara pelakon. Siap ada teori yang berbeza sekali. Lepas tu, saya baca di suratkhabar yang drama ini telah mencapai 3.3 juta penonton untuk 3 episod yang pertama. Tahniah diucapkan.

Minggu ni, masih berkisar di kolej. Nik dan Johan sungguh mantap sekali. Ada adegan yang menarik sekali. Apakah itu? Masa tengok drama ni memang gelak aje.

Baca baki entri ini »

Bio-Nik: Episod 4

leave a comment »

Saya nak tulis mengenai episod yang telah lalu. Tapi asyik terlupa. Saya tengok drama ni tapi asyik tak sempat nak buat review je. Kiranya  ini untuk dua episod sekali lah ni.

Saya nak tau kedudukan drama ini pada setiap waktu disiarkan. Tapi kalau ikut yang selalunya. Kedudukan rancangan akan diumumkan dua kali setahun. Takkan lah tak boleh nak umumkan secara harian kot.  Mungkin saya sudah terbiasa dengan hiburan Korea yang mengumumkan kedudukan rancangan pada setiap hari.

Ini ialah trailer drama ini.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Jun 12, 2009 at 2:03 am

Bio-Nik Epi. 2

with one comment

Drama ini memang menarik. Minggu ini saya dapat menonton dari mula. Minggu lepas saya terlupa dan hanya sempat tengok 10 minit terakhir. Minggu ni saya dah tempah awal TV. Nasib baik satu rancangan realiti TV sudah berakhir.

Apa yang buat saya teruja ialah drama ini menggunakan sains dan teknologi sebagai latar belakang. Mungkin tak setanding dengan drama lain tapi ini baru permulaan.


Baca baki entri ini »