Langit Biru

Semua orang sudah tahu

Posts Tagged ‘MC Mong

Kim Tae Woo di Dream Concert 2009

leave a comment »

Pada 10 Oktober yang lalu, telah berlangsung Dream Concert 2009. Ini ialah konsert terbesar di Korea di mana menggabungkan penyanyi-penyanyi popular di Korea di satu pentas. Konsert ini telah diadakan di stadium.

Sebelum ini, konsert ini ialah percuma dan telah diadakan di stadium nasional. Tapi tahun ini penganjur telah mengenakan bayaran. Mungkin tekanan ekonomi kot. Tapi kalau nak dibandingkan dengan Konsert Jom Heboh oleh TV3. Konsert ini lagi hebat.

Kim Tae Woo telah menghadiri konsert ini dan membuat persembahan. Jika sebelum ini Kim Tae Woo membuat persembahan bersama dengan ahli kumpulan god pada tahun 2000-2002. Masa muda belia dulu.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Disember 5, 2009 at 9:02 am

Dikirim dalam Gambar, Persembahan TV, Video

Tagged with ,

Carta K-Pop untuk minggu pertama November 2009

leave a comment »

Bulan baru dan minggu baru untuk 2009. Tidak lama lagi bulan Disember dan banyak anugerah muzik Korea akan ada. Tak sabar nak tengok persembahan.

Inilah Wheesung, penyanyi kegemaran saya. Suara dia memang sedap dan meruntun jiwa. Dia juga seorang penulis lirik, produser dan semuanya. Saya akan beli album dia tahun depan bila ada duit nanti. Semoga Wheesung akan berjaya di US kelak.
Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

November 11, 2009 at 6:36 pm

Carta K-Pop untuk minggu kelima Oktober 2009

leave a comment »

Carta terakhir untuk bulan Oktober. Musim luruh kali ini, ramai penyanyi solo lelaki kembali. Memang saya suka. Boleh dikatakan penyanyi lelaki yang berada dalam carta kali ini ialah kegemaran saya. Mereka mempunyai suara dan bakat yang telah diketahui ramai.

Dalam carta kali ini kita mempunyai juara baru setelah Kim Tae Woo memegang carta untuk empat minggu.


Ini ialah kumpulan hip hop Lee Ssang. Lagu-lagu duo ini memang menarik sebab muzik mereka tidak terhad kepada hip hop sahaja. Mereka banyak bekerjasama dengan ramai artis dalam setiap album mereka. Gil dan Gary mempunyai suara yang berbeza dan senang untuk dibezakan. Gil juga telah muncul dalam banyak rancangan hiburan.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

November 4, 2009 at 10:55 pm

Carta K-Pop untuk minggu kedua September 2009

leave a comment »

Setiap kali penyanyi keluarkan lagu baru mesti ada video muzik sekali. Kira macam pakej lah. Selalunya video muzik ini akan disiarkan beberapa hari lebih awal sebelum album dijual. Mereka sanggup berhabis lah untuk membuat video muzik terbaik untuk menarik minat. Antara lain membuat penggambaran di luar negara atau menampilkan pelakon Korea yang terkenal.

Tapi dalam carta kali ini hampir semua video muzik mempunyai jalan cerita yang sama. Penyanyi menyanyi dan turut berada di dalam video muzik.

Image Hosted by ImageShack.us

Ini ialah Baek Ji Young yang kini popular dengan lagu My Ear Candy. Sukanya kat lagu tu sebab menampilkan Taekyeon dari 2PM. :) Lagu ini rancak dan berada di dalam carta minggu ini. Gambar ini untuk promosi mini album terbaru dia.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

September 15, 2009 at 11:42 pm

Carta K-Pop untuk minggu pertama September 2009

leave a comment »

Selamat bulan September. Minggu ini tiga tempat teratas diungguli dengan kumpulan perempuan. Bila lah nak ada juara penyanyi lelaki pula ni.

Image Hosted by ImageShack.us

Kumpulan yang comel ini ialah T-Ara. Terdiri daripada enam orang ahli dan berumur di antara 19-23 tahun. Vokal mereka boleh tahan juga. Kumpulan baru ini tetapi lagu mereka telah berada di dalam carta.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

September 9, 2009 at 6:54 pm

KBS Music Bank pada 28 Ogos 2009

with one comment

Malas betul KBS Music Bank ni nak letak gambar baru untuk setiap persembahan. Tidak banyak gambar baru yang dikongsi. Memang pilih kasih betul. Sudahlah ada 15 penyanyi yang membuat persembahan tapi hanya sedikit sahaja yang ada.

Image Hosted by ImageShack.us

Dari kiri ke kanan: Song Seung Hyun, Lee Hong Ki, Choi Jong Hoon, Choi Min Hwan dan Lee Jae Jin

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

September 5, 2009 at 9:03 am

Carta K-Pop untuk minggu kelima Ogos 2009

leave a comment »

Minggu terakhir untuk bulan Ogos. Kumpulan perempuan masih unggul di dalam carta. Bila lah penyanyi lelaki akan menguasai pula. Tak sabar nak tunggu minggu depan. Tapi takpe, mari kita lihat video muzik pada minggu ini.


Minggu ini saya menampilkan kumpulan KARA. Dengan imej dan lagu yang ceria mereka telah mendapat tempat di hati peminat. Saya suka dengan kumpulan ini sebab lagu mereka rancak dan sesuai untuk didengari.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

September 2, 2009 at 9:04 pm