Langit Biru

Semua orang sudah tahu

Posts Tagged ‘TV3

Pencalonan Separuh Akhir Muzik Muzik 24

leave a comment »

by Li Ee Kee | 22 Oct 2009 (gua.com.my)

Muzik-Muzik edisi ke-24 ini menampilkan format baru dimana pencalonan lagu tidak fokus kepada tiga kategori utama iaitu Etnik Kreatif, Balada dan Pop Rock. Pendek kata, Muzik-Muzik kali ini tidak mempertandingkan sebarang kategori.

Image Hosted by ImageShack.us

Tujuannya untuk memberi peluang kepada pengiat-pengiat seni muzik untuk bebas berkarya dan hasil ciptaan mereka tidak terbatas kepada tiga kategori ini saja.

Lagu-lagu yang layak dipertandingkan di Muzik-Muzik Separuh Akhir dipilih melalui markah tertinggi yang diperolehi melalui undian yang dibuat setiap minggu dan berdasarkan tempoh kedudukan lagu tersebut di dalam carta mingguan Muzik-Muzik.

Mereka adalah:

Baca baki entri ini »

Adam: Saya Tak Kisah Kena ‘Reject’

with 3 comments

by Miss Ayu | 6 Oct 2009
gua.com.my

Sudah lama kita tidak mendengar khabar berita daripada Mohd Aizam Bin Mat Saman atau nama popularnya Adam AF2. Kalau tidak silap, kali terakhir berita yang sampai ke telinga GUA, jejaka yang berasal dari Kota Kinabalu dikatakan berjauh hati setelah dia diketepikan daripada drama bersiri ‘Bionik’ yang sedang disiarkan di TV3 sekarang ini.

Image Hosted by ImageShack.us

Menurut sumber, watak hero drama ini, Nik sepatutnya diberikan kepada Adam, tetapi akhirnya Kamal Adli yang terpilih. Hendak tahu sama ada betul atau tidak cerita ini? Jom kita tanyakan kepada Adam sendiri.

“Saya tidak nafikan memang pada asalnya pihak pengurusan (KRU Studios) mahu saya yang memegang watak Nik. Tetapi setelah saya pergi ‘casting’ di TV3, mereka tidak mahu saya berlakon kerana mereka takut saya tidak boleh ‘deliver’ watak itu. Saya terima alasan itu dan sama sekali tidak berjauh hati.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Oktober 6, 2009 at 11:37 pm

Faizal tubuh ‘band’ baru bersama Aizat, Noh Hujan & Lan

leave a comment »

Khamis Ogos 13, 2009
Oleh WAHIDA ASRANI (mStar Online)

Image Hosted by ImageShack.us

Gandingan mantap...Faizal, Lan, Aizat dan Noh bergabung di dalam Akustika Raya

MEREKA mempunyai bakat tersendiri. Sama ada Faizal Tahir, Aizat, Noh Hujan dan bekas vokalis kumpulan Meet Uncle Hussein, Lan, masing-masing mempunyai kekuatan dan keistimewaan tersendiri dari segi bakat.

Bukan saja mampu menyanyi dengan baik, malah keempat-empat penyanyi ini juga berkebolehan dalam bermain gitar. Persamaan yang ada pada mereka mampu mencetuskan persembahan yang hebat jika keempat-empatnya digabungkan bersama.

Itulah yang bakal disaksikan menerusi program sempena Hari Raya kelak, Akustika Raya, terbitan TV3.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Ogos 13, 2009 at 12:41 pm

Dikirim dalam Uncategorized

Tagged with , , , , ,

Kedudukan Faizal Tahir di carta minggu pertama Ogos 2009

leave a comment »

Sibuk ialah alasan lain untuk malas. Tapi kita usahakan juga untuk kemaskini carta radio dan televisyen di Malaysia.

Baik carta di radio ataupun television sekarang sudah sama sahaja. Baik dari segi format undian, rancangan dan lain-lain. Kalau nak ikutkan lambat kemaskini pun tak payah cakap lah.

Masa siaran yang hampir sama apa lagi ya. Sebenarnya ada je benda yang nak dikomen tapi takpelah kemudian.

Baca baki entri ini »

Faizal Tahir dalam Nona dan Remaja TV3

leave a comment »

Rancangan ni dah lama tapi baru saya teringat nak buat entri. Faizal Tahir muncul dalam segmen di dalam rancangan terbitan TV3 iaitu Nona (07 Jun 2009) dan Remaja pada 18 Julai 2009.

Saya dapat melihat segmen Faizal di Nona itupun secara kebetulan. Kalau ibu saya tak tengok memang saya tak perasan langsung. Dalam Remaja pula, memang saya terlepas sebab tak menonton pun rancangan tersebut.

Sepatutnya, TV3 buatlah sedikit sedutan atau ‘teaser’ beberapa hari sebelum disiarkan. Antara lain agar peminat Faizal Tahir dapat menonton dan juga dapat meningkatkan lagi rating rancangan tersebut. Kalau beritahu awal-awal mestilah ramai yang nak tengok kan. Takkan nak tengok kat laman web kot. Memang tak sesuai.

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Ogos 8, 2009 at 10:02 pm

Dikirim dalam Uncategorized

Tagged with ,

Kedudukan Faizal Tahir di carta minggu keempat Julai 2009

leave a comment »

Memang saje lambat nak kemaskini untuk minggu ini. Tunggu dan lihat je. Minggu lepas memang saya tak mendengar radio atau menonton Muzik Muzik untuk mengetahui kedudukan carta.

Macam mana nak cakap ye. Kenapa kita kurang rancangan muzik secara mingguan di mana para penyanyi membuat persembahan setiap minggu. Saya membandingkan antara rancangan muzik di Korea dan Jepun kerana saya mengikuti  perkembangan mereka.

Senang cerita macam ni lah, cuba tengok carta di bawah. Siapakah artis berikut yang telah mempunyai video muzik untuk lagu yang berada di dalam carta?

Baca baki entri ini »

Written by Langit Biru

Julai 31, 2009 at 9:02 am

Kedudukan Faizal Tahir di carta minggu ketiga Julai 2009

leave a comment »

Minggu ni lambat sikit sebab nak tunggu semua laman web dikemaskini. Ada satu stesen radio yang buat saya pelik. Kenapa sampai sekarang tiada lagu Faizal Tahir ni. Mana taknya, penyanyi yang mengeluarkan lagu selepas dia pun lagu dah berada di carta. Pilih kasih atau tidak adil.

Baca baki entri ini »